STL:n lasten kilpailujärjestelmä

Suomen Tennisliitto (STL) on julkaissut kuvauksen Suomessa järjestettävistä eri tasoisista lasten kilpailuista (lasten kilpailujärjestelmä).

Kilpaileminen kannattaa aloittaa kuvan yhden tähden kilpailuista. Näistä kannattaa kysellä valmentajalta. Kaikki Tennisliiton alaiset kilpailut löytyvät Tennisässästä. Pienemmät kilpailut eivät kuitenkaan löydy Tennisässästä (tyypillisesti kuvassa mainitut yhden tähden kilpailut).

Pallot ja kentät (punainen/oranssi/vihreä) valitsee kilpailunjärjestäjä tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan. Pehmeämpien pallojen tavoitteena on, että pallo ei pomppaa liian korkealle nuorimmille pelaajille, palloralleista saadaan pidempiä, peleistä mielekkäämpiä ja kehittävämpiä.

Tarkempia linkkejä ja kuvausta kilpailuista, sekä esimerkkejä Lempäälän tapahtumista:

• Seuran sisäisiä kilpailuja
    • Lempäälän koulujenväliset minitenniskilpailut (yleensä lokakuussa)
    • Lempäälän mestaruuskilpailut hallissa (yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa)
    • Lempäälän mestaruuskilpailut ulkona (yleensä elokuussa)
  • Ystävyyskilpailut lähiseurojen kanssa
    • esimerkiksi Tampereen tennisseura, Toijalan tennis, Valkeakosken tennis
  • Alueelliset minitenniskilpailut
    • esimerkiksi Hämeenlinna, Tampere, Valkeakoski
  • Tykkimäki Team tour
    • Valtakunnallinen kilpailusarja joukkueille
  • Tykkimäki yksilösarja
    • Valtakunnallinen kilpailusarja
  • Kansalliset kilpailut
    • esimerkiksi Lempäälän kansalliset kesäkuussa
  • 9v-miditour
    • Valtakunnallinen kilpailusarja
  • Koululaisten mestaruuskilpailut
    • Perinteinen junioreiden vuoden huipentuma joululomalla
    • Valtakunnallinen tapahtuma
  • 10-vuotiaiden Junior Grand Prix (JGP)
    • Tasokas kilpailusarja

Lempäälän tennisseuran järjestämät tapahtumat löytyvät LeTS:in tapahtumakalenterista.